Star havanais kennel

  

NYHETER

120304 Igår var det SHKs utställning på Gävle travet. Freja tog cert och blev bim,Dimma fick ck och fick en andra placering i sin klass,hennes mamma Freja slog henne. Dennis var på sin första utställning och han gick vidare till bis-finalen för unghundar men blev oplacerad där. Lilla Hugo gjorde debut i utställningsringen och han blev bis-2! Han var jätte duktig,spännande och se hur det kommer att gå för honom i fortsättningen. Wilma och Kakan gick juniorhandling och de vann! Dimma gick också med i juniorhandling med våran granntjej och de kom på andra plats.

 

 

120107 Äntligen kommer det lite nyheter både roliga och lite mindre roliga. Nästan alla flikar är uppdaterade. Vi hoppas att alla vänner och valpköpare har haft trevliga helger. Vi har fått hem en hane från Tjeckien som heter Dennis,vi har en ny liten valp som heter Star havanaise Kung Hubert och som är efter Ozzy och Kakan. Tyvärr så har Aco Tara´s Nice Lady gått bort pga sjukdom. Vi har tagit det lite lugnt på kennel fronten ett tag. Vi kommer att uppdatera hemsidan och snart även bloggen igen, vi har bara tagit oss lite semester.

 

 

110918 SKKs utställning i Högbo. Dimma och Freja var de vi hade med oss idag också. Frejas kritik:  Excellent female,good head,excellent correct bite. Good underline,good vidge and drive. Excellent coat quality. Excellent presentation. Freja slutade som excellent och konkurrensklass 3. Dimmas kritik:  Beautiful fem head,correct bit,good pigmentation. Good topline a bit long in line. Well angulation,needs lot of ring training. Moves Well. Dimma slutade som excellent med ck,konkurrensklass 3. Blev oplacerad i Btkl. Dimma var lite på bus humör idag men vi är mycket stolta över båda tjejerna.

 

 

110917 Svenska dvärghundsklubbens utställning i Högbo. Med oss hade vi Dimma(Starhavanaise Hera) och Freja(Starhavanaise Ariel),de är dotter och mor. Frejas kritik: Attracktive girl with feminine expression. Correct head,scissor bite. Very good fore chest,correct fore and hind quater. Excellent top line. Good tail set,very nice in coat. Good pigmentation. Movement a bit close. Very friendly. Freja slutade som excellent och konkurensklass 2.  Dimmas kritik: Attractive young girl,correct scissor bite. Typical head,good front. Correct fore andhind quater. Level back,good tail set. Excellent in coat. Excellent movment. Dimma slutade som excellent med CK,konkurrensklass 1,bästa tikklass 4 med reserv-cert. Och blev BIM-junior!

 

 

110227 Igår var vi på Svenska hundklubbens nationella utställning i Gävle. De som vi ställde var TT(star havanais Hades),Dimma(Star havanais Hera),Kakan(Star havanais Maggie) och Alice(Star havanais Lady)

TT fick en etta i sin klass med lovande och gick vidare till valpfinal,men där blev han oplacerad. Här är hans kritik: Tilltalande valp av mycket god ras typ. Maskulin,välformat huvud. Normalt bett. God stomme och vinkel förhållande. Rör sig tillfredsställande. Tillgänglig.

Dimma fick en etta med lovande och gick vidare till valpfinal och där slutade hon som BIS-2. Här är hennes kritik: tilltalande valptik av god rastyp. Välbalanserat huvud. Korrekta ögon. Acceptabelt bett. Välkroppad. Rör sig obehindrat. Trevlig.

Alice vann sin klass,cert och blev BIR. Blev oplacerad i gruppfinalen. Här är hennes kritik: Utmärkt typ. Feminin,välbalanserat huvud. Bett ua. korrekt för bröst. Kropp med goda propotioner. Stram rygg. Rör sig obehindrat. Korrekt päls.

Kakan kom två i sin klass med CK. Här är hennes kritik: Utmärkt typ. Feminin. Välbalanserat huvud,bett ua. Mycket gott pigment. Stabil kropp med goda vinklar. gott förbröst. Korrekt päls. Rör sig fritt.

Uppfödarklass med TT,Dimma,Alice och Kakan. Vi fick hp och gick vidare till Best in show final. Och vi vann! Vi blev BIS-1! Här ar kritiken: Rastypisk grupp med korrekta huvuden,uttryck och balans. Korrekta pälsar. Mycket god uppfödargärning!

Wilma och Freja(Star havanais Ariel) gick juniorhandling. Och de slutade som BIS-2.

En mycket lyckad dag!

 

 

 

 

 

 

 

 

Idag har vi varit på svenska hundklubbens internationella utställning i Borlänge. Det var TT(Star havanais Hades),Kakan(Star havanais Maggie)och Alice(Star havanais Lady).

TT blev ett i sin klass med lovande och gick vidare till valpfinal. Där blev han oplacerad. Här är hans kritik: 7 månader gammal hund med mycket goda proprtioner. Mycket fint pigment,korrekt huvud med mycket bra nosparti. Mycket bra överlinje,bra pälskvalitet. Trevligt temperament.

Kakan kom tvåa i sin klass. Här är hennes kritik: 15 månader gammal tik av utmärkt typ med mycket tydlig könsprägel. Fint huvud,bra överlinje,bra bakställ. Fin pälskvalitet. Behöver utveckla mer stadga. Goda rörelser.

Alice vann sin klass med hp. Här är hennes kritik: 17 månader gammal tik av mycket bra typ. Korrekt huvud,bra överlinje,välställd bak. God pälskvalitet,goda rörelser,men kan bli något starkare bak.

Vi gick också uppfödargrupp med TT,Kakan och Alice. Vi kom etta med hp. Här är kritiken: En mycket trevlig grupp. Rastypiska med mycket goda huvuden. Bra proportioner. Fina pälsar. Bra temerament.

Wilma 12 år gick juniorhandling med Kakan. Hon fick 20 poäng av 20 möjliga och slutade som BIS juniorhandling 4. Jättebra gjort av Wilma,vi är så stolta över henne.

 

 

110129 Idag har vi varit på Gästriklands inofficiella utställning. Det var Dimma(Star havanais Hera) och TT(Star havanais Hades) som ställdes ut.

Dimma blev BIR valp och här är hennes kritik: 7 månaders feminin tikvalp med goda propotiopner. Bra bett,välformat huvud med fina mörka ögon,välansatta öron. Bra rygg och bröstkorg,bra vinklar fram och bak. Bra ben och tassar. Välburen svans. Rör sig med bra steg,är något osäker på underlaget. Bra pälskvalitet. Trevligt temperament.

TT blev BIM och här är hans kritik: 7 månaders maskulim hanvalp av trevlig modell. Stora mörka ögon,markerat stop,välansatta öron. Goda vinklar fram och bak. Stark rygg och bra längd,bra ben och tassar. Bra pälskvalitet. Trevligt temperament. Rör sig väl från alla håll.

 

 

 

100904 internationell utställning i Högbo.

Det var en kanon dag Starhavanaise kennel. Vi blev ett stort sällskap och det var jätte roligt.Bolt blev BIR-valp. Lillen fick en etta och vann sedan sin klass! Alice fick en 2 idag men hon fick jättefin kritik. Maggan fick en etta och placerade sig som 3 i sin klass. Alla hundar skötte sig jättebra och det gjorde vi människor vid vårat "tält". Tack allihopa för idag och så gör vi om det nästa gång.

 

 

 

100821 inoff,utställning valbo bk.

Det var som vanligt fullständig kaos vid tält uppsättningen men lika muntert som alltid. Vi börjar med att Wilma vann barn med hund,med Smilla.(en aussie)Star havanaise Lady fick hp och blev 2 i valptiks klassen. Star havanaise Maggie blev bir-valp och slutade som big-3. Star havanaise Bolt blev bim i valpklassen. Star havanaise Prinsen blev bir i vuxenklassen och slutade som big-r. Våran granne engelska bulldogen Buster blev bir och big-3. Grattis!

Hade jätte roligt idag och hoppas alla som var med hade det också. Så nu kommer vi att börja ställa våra hundar igen. Ses vid ringen.

 

 

 

091027 Svenka hundklubben nationell utställning.

I lördags var vi i Hudiksvall på utställning. Micki cert,bir och big-2,Frankie cert,bir och big-4,Bertha slutade som unghund bis-2! Boy slutade som bisvalp-4. Mimmi och Lillen gick vidare till bis valpshow men blev oplacerade. Vi gick även uppfödar grupp åt Bamse´s kennel och det blev det hp och vi slutade som bis-2! Wilma och Bertha gick juniorhandling och de kom på andra plats med jättebra betyg. Det var en kanon dag för våra hundar och oss.

 

 

091011 inoff,utställning i gävle.

Igår var Bertha,Lillen och Snöa(Wilmas chihuahua) på utställning. Wilma gick med Bertha och de slutade som BIG-R. Lillen gick sin första utställning och han slutade som BIM med superkritik. Snöa fick hp och slutade btkl 2. Vi är jättnöjda med resultaten. Wilma är en jätteduktig handler och gör ett superbra jobb.

 

 

090829 inoff,utställning i Tierp.

Idag har vi varit till Tierp på utställning,min dotter Wilma ställde Bertha och hennes chihuahua Snöa. Bertha blev bir och slutade som big 2. Snöa blev bir och gick vidare till final hon också men där blev hon oplacerad. Wilma var jätte duktig och kommer att bli en super handler när hon blir äldre. Vi är så stolta. Evy gick med Boy som hon har på foder från Bamse´s kennel och han blev bir men oplacerad i finalen. Det har varit en jätte trevlig dag med glada människor vid ringkanten. Tack alla för sällskapet.

 

 

090723 Ultraljud.

Har varit och gjort ultraljud på Pippi och i magen finns det valpar. Valparna kommer att komma under vecka 35.

 

 

090719 Utställning i Köping.

Vi har varit på utställning och med var Blixten och han blev BH-4 med Ck. Freja blev 4 i sin klass,Ina kom 3 i sin klass. Micki fick en tvåa idag och Wille var med på sin första stora utställning,han var lite blyg på bordet så han fick en tvåa men han tar nya tag i Högbo i höst. Alla hundarna fick jättefin kritik.

Nu har alla i Ladys kull flyttat utom våran lilla Prinsen,vi kallar honom för Lillen.

 

 

090705 Sen nyhet!

Vi var till Vännes på utställning den 13-14/6. Det gick jättebra för Micki,Bertha och Freja(Ariel fån sjöjungfrukullen) Freja tog sitt första Cert och cacib! Vi är så stolta över Freja.

 

 

090421 Meja har flyttat.

Meja har flyttat till en fodervärd. Det är stora syster i kullbrorsan Tims familj som  Meja har flyttat till. Meja kommer att få det jättebra där med Sofie.

 

 

090420 Det blev inte några valpar.

Ina som skulle ha valpar vecka 16,blev det inte några. Ina blev dålig och fick missfall. Vi tycker att det är tråkigt att det inte blev några valpar men viktigast är att Ina mår bra.

 

 

090406 Lady på ultraljud

Idag har vi varit med Lady på ultraljud och hon har valpar i magen. I början av vecka 20 är det dax för dem att komma ut.

 

 

090318 Ina på ultraljud.

Idag har vi varit på ultraljud med Ina och det är små valpar i magen. I slutet på vecka 16 får vi se vad som finns där inne.

 

 

090315 Utställning på Gävle travet SHK.

Igår var vi på utställning på travet och med oss var Meja som fick en etta,Wille fick en etta,Pepe fick en etta,Frankie en etta,Bertha fick en etta med hp(hennes första utställning och hon var jätte duktig!) Micki fick en etta med hp. Lina hade med sig Smilla (aussie) som fick en etta med hp,hon hade också med sig Bambi(volpino)som hon är fodervärd till. Hon fick en etta med hp. Wilma och Blixten gick barn med hund och det gick jätte bra. Evina och Frankie gick barn med hund och det gick också jättebra. Tack alla valpköpare och vänner för en trevlig dag runt ringen. Lite bilder finns i galleriet.

 

 

090227 Isa på ultraljud och Bertha är här. 

Idag har vi varit på ultraljud med Isa. Isa är dräktig,det var små hjärtan som pickade. Nu ser vi fram emot vecka 14.  Idag har vi fått hem Bertha från Bamses kennel. Vi är fodevärd till henne. Tack snälla Anita att vi får ha henne hos oss,du har gjort en liten människa mycket lycklig. Bilder på Bertha kommer.

 

 

081123 Inoff,utställning i Hudiksvall.

Har varit på utställning med Freja som fick etta med hp och slutade som big-3. Micki fick en etta,Mejja fick en etta och Frankie etta med hp,kom till bis-final men blev inte placerad. Pepe (Peter pan) etta med hp och och blev oplacerad i bis-finalen. Wille(Merlin) etta med hp.

 

 

 

081026 Inoff,utställning i Kungsgården.

Idag hade vi med oss Freja,Frasse och Wille. Det gick jätte bra för alla tre. Ellie och Wille var jätte duktiga,det var deras första utställning och Wille slutade som BIG-2. Han har nu hunnit blivit 5 månader gammal. Vi är så stolta! Freja slutade som BIG-3 även hon var jätte duktig. Frasse blev visad av sin uppfödare som har koll på hur man ställer en amris,för det har inte jag. Han var jätte snygg och slutade som BIG-R.

 

080913 inoff utställning i Tierp.

Idag var vi i Tierp. Ozzy var den enda av våra havanaiser som vi hade med oss och han kom på tredje plats med hp. Vi hade även med Frasse(amris) och syrran och hennes aussie Smilla med  oss. Frasse blev bir-valp och Smilla blev bir och slutade som big-3.

Igår var vi till Lurbackens kennel och hämtade en liten japanese chin pojke som heter Frankie. Vi tackar Torny och Lena för denna underbara lilla kille. Vi kommer att börja ställa honom till våren. Bilder kommer senare på honom.

 

080907 Utställning i Högbo.

Igår var vi på internationell utställning i Högbo. Blixten slutade som bim med ck,cert och cacib. Vi är så stolta över våran vackra Blixten. Freja blev tvåa med hp i sin klass. Ozzy fick en tvåa idag. 

Miras valpar har flyttat, Tim har flyttat till stockholm och har fått en jätte mysig liten matte. Vi önskar familjen lycka till med Tim. Pepe har flyttat till Skutskär och blir där ompysslad av sin husse. Vi önskar de också lycka till.

Idag var vi också i Högbo men i dag ställde vi ut Wilmas amris Frasse och han slutade som bim-valp. Vi är jätte nöjda,för det var Frasses första större tävling.

 

080811 Utställning i Askersund.

Igår var  vi i Askersund på internationell utställning. Det regnade och allt var blött och lerigt. Blixten blev tvåa med ck i sin klass,Ozzy fick en tvåa men mycket fin kritik,han hade fullt upp med att lukta i gräsmattan i stället föratt gå och visa upp sig för domaren. Ina fick en etta med hp och Freja kom på reservplats i sin klass.

 

 

080712 Mira fick tre valpar i natt,en tik och två hanar.

 

 080706 Världs utställning och circuit utställning.

I fredags var vi på världsutställningen med Ina,Isa och Blixten. Ina och Isa fick bedömningen very good och blev oplacerade. Blixten fick bedömningen excellent och blev sedan oplacerad.

I lördags var det circuit utställning. Isa fick bedömningen very good och oplacerad. Ina fick bedömningen excellent och blev trea i sin klass. Blixten fick bedömningen excellent,vann sin klass och fick reserv cert.

 

080616 utställning i Avesta

Igår var vi på utställning i Avesta och Blixten gjorde det igen. Han blev  bim och fick cert och cacib. Lilla Freja blev bir valp. Isa hade ingen vidare dag och fick en tvåa.

 

080608 inofficiella utställningar i valbo och gävle.

I fredags var vi på inoff,utställning i valbo. Hundarna som var med var Blixten,Freja,Isa och Frasse. Frasse är Wilmas egna amris som är 4 1/2 månad gammal. Det gick bra för alla hundarna. Blixten blev bir men blev oplacerad i big finalen. Isa blev bim. Freja blev bir valp men oplacerad i big valp finalen. Lilla Frasse slutade som bis reserv,inte illa första utställningen.

I lördags var vi på inoff,utställning i gävle. Hundarna som var med var Blixten ,Ina,Isa,Freja och Frasse. Blixten vann alltihopa och blev utställningens BIS! Isa blev bim,Ina hamnade på andra plats. Freja blev bir och big tvåa. Frasse blev bir och big reserv.

 

080525 utställning i österbybruk och valpning.

I går var det en händelserik dag. Blixten,ina,ozzy och freja var på officiell utställning. Blixten drog till med att bli bim och fick sitt första cert,samt blev pappa för första gången och han var med i uppfödar grupp för Bamses kennel,de vann. Grattis Anita på Bamses kennel till dina fina uppfödda hundar. Ina vann unghundsklassen för tikar med ck. Ozzy kom trea med hp i junior klassen,samma klass som Blixten gick. Freja gick valpklass och blev tvåa med hp. Det var en mycket lyckad dag och Nina som gick med Blixten åt mig,tackar jag så mycket och om du fick skoskav kan jag köpa plåster.Jag blev hemma med brudarna föratt en skulle valpa. Det blev fyra hanar och en tik. Alla jätte fina.

 

080518 inofficiell utställning och valpträff.

Igår var vi i Boulongerskogen. Vädret var inte på vår sida. Adella och Freja trotsade vädret och kom på valpträffen. Det var jätte roligt att få träffa Adella,även Freja men henne träffar jag flera gånger i veckan. Freja och Adella tävlade mot varandra på utställningen. Adella blev etta och Freja tvåa. Adellas matte var jätte duktig som ställde ut för första gången. Ina blev bim,Isa kom på andra plats,Blixten blev bir,men blev utslagen i grupp finalen. Ozzy kom på andra plats. När finalen äntligen var över,var vi tre blöta frusna och lite små tjuriga som skulle packa ihop,det var första gången det var skönt att en utställning var över. Har aldrig haft så dåligt väder på en utställning. Och till sist,tack snälla Nina föratt du ställer ut Blixten åt mig nu när jag har blivit för stor föratt böja mig.

 

080403 Valpträff!

Den 17 maj tänker vi ha valpträff i Boulongerskogen när GÄKK har inofficiell utställning. Vi kommer att vara där från förmiddagen. Är man nyfiken på vad en bichon havanais är så är ni välkommen och våra valpköpare hoppas vi att kommer. Hjärtligt välkomna.

080324 utställning Älvsjö Stockholm

Igår var vi på utställning i stockholm,vi åkte kl 5 hemifrån. Det var jag,mamma och Nina som åkte. Hundarna som var med var Isa,Ina,Blixten och syrrans hund Smilla. Smilla och Blixten skulle ställas samtidigt i olika ringar,så jag tar Smilla och mamma Blixten. Vilket misstag! Jag tänkte inte på att stora hundar måste man springa med i ringen,efter det två första varven trodde jag att lungorna skulle sprängas. Det slutar med en reserv plats för Smilla. Domaren kommer fram till mig och säger att vi måste se upp med vikten,hon tyckte att Smilla var jätte fin men för rund just nu. Jag svarar: vi är lite rulltiga båda två just nu. Ja,jag tror att syrran vill gå själv med Smilla efter det uttalande från min sida. Mamma och Blixten gick det så där för,han vill inte ha upp svansen om han blir osäker och han brukar bara gå med mig,så han fick en tvåa igår. Ina fick också en tvåa och Isa gick det bäst för. Hon kom tvåa i sin klass med CK. När hon sen skulle gå mot alla tikar med CK eller Hp,tog mamma en tur in i tax ringen. Knapparna i hennes blus hade gått upp och uppmärksam som hon är så märkte hon inget,förrän hon hade gått klart och blivit upplyst av oss andra hjälp samma. Isa blev då oplacerad. Innan vi åkte hem igen,hämtade mamma ut Isa CK rosett. Då passar Smilla på att sätta sig och vara så söt som bara hon kan med huvudet på sne. En dam som stod brevid oss åt korv,hon klarade inte att äta färdigt,så hon säger till Smilla: Jag vill ändå inte ha någe mer,här får du. Smilla går från utställningen mätt och glad. Mamma har denna gång lärt sig att se till att blusen är knäppt. Det hjälper ej att visa huden,det ända som händer är att man omedvetet hamnar i tax ringen.

080315 utställning på gävle travet

Idag har vi varit på shk utställning. Det var Ozzy,Blixten,Ina och lilla Freja. Det var Frejas första utställning och hon blev Bis,hon vann över alla valparna!(4-6månader) Vi är så stolta över henne och Nina. Blixten vann sin klass och gick vidare till unghunds final men där var det sedan stopp,är mycket stolt över honom också. Ina kom trea i sin klass och Ozzy tvåa i sin. Det har varit en mycket lyckad dag,vi är mycket nöjda. Mest glad är nog Nina som fick en påsk tupp när Freja vann. Nästa helg ska vi till lilla stockholm.

080224 Utställning i Söderhamn.

Idag har vi varit på utställning,det var jag ,mamma ,syrran och svägerskan. Hundarna som var med var Ina,Isa,Ozzy,Blixten och syrrans aussie Smilla.

Resan dit gick bara bra,när vi var framme var det dax att lasta ur och det gick också bra.När vi hade gått en bit ramlade buren igenom hjul underredet. När en av oss i sällskapet(Hon vill vara anonym,men en  led tråd:hon bor med min bror.)skulle böja sig ner sprack hennes byxor och då förstod vi att det bara var början på en lång dag. Ina blev bim och alla fick jätte bra kritik. Smilla gick vidare till bisvalp final. Tyvärr lyssnade vi lite halv dåligt så när de ropar att nr 2 ska gå och hämta sin present,blev förvirringen stor! Mamma ropar till syrran är inte det ditt nr. Syrran svarar jo,blev vi utplockad redan innnan finalen med besvikelse i rösten,jag muttrar dålig stil,jag ska nog säga till. Syrran går och föratt hämta "sitt" pris,då ler hon som lämnar ut priserna och säger det är lott dragning vi håller på med,bis finalerna börjar om en stund! Smilla blev oplacerad i finalen men alla är mycket nöjda med dagen.

Något vi har lärt oss idag,lyssna på allt i högtalarna och att vi inte böjer oss för djupt!

080214 Hemsidan klar.

080210 Hemsidan ej klar.

Starhavanaise Prinsen(Lillen)